Artikel om Natalia

Bevara sommarens smaker och se till att ingenting gåt till spillo genom att torka kryddor och örter du själv odlat.

Att kunna njuta av egenodlade kryddor är en lyx i vardagen. Och genom att torka kryddorna du odlar får du tillgång till egna kryddor hela året.

Se också: Så odlar du sparris

Volume 0%

De kryddor som bevarar smaken bäst när de torkas är bland annat oregano, timjan, salvia, mynta, rosmarin, dragon och citronmeliss.

Köp en örtsax

Smart örtsax med 5 blad i rostfritt stål. Passar perfekt för olika örter och färska kryddor. Läs mer och köp örtsaxen här. (reklamlänk från Allas shop)

Läs mer och köp örtsaxen här (reklamlänk från Allas shop)

Torka kryddor och örter så här

1. Rensa örterna genom att ta bort fula och fläckiga blad. Kontrollera också att det inte finns småkryp med i din skörd. Gör små buketter av kryddorna och bind ett snöre runt dem, i botten.

2. Häng buketterna upp och ner. Häng dem torrt och varmt på ett ställe som inte är för ljust. Solljus kan göra att kryddorna tappar smak. Det går också att lägga kryddorna på tidningspapper eller en torkställning.

3. Vänta tålmodigt. Det kan ta från några dagar upp till tre veckor för kryddorna att torka. Tar man dem för tidigt finns risken att de möglar. Känn efter att de är torra och spröda

4. Förvara i burkar, gärna mörkt och svalt.

Tips! Alla kryddörter kan frysas. Packa in de rensade, färska örterna tätt i plastpåsar och stoppa in dem i frysen.

Smidig vitlöks- och örthackare!

Med vitlökshackaren Garlic Zoom får du perfekt hackad vitlök, eller andra kryddor som behöver hackas, som chili, schalottenlök, ingefära osv. Läs mer och köp hackaren här. (reklamlänk från Allas shop)

Läs mer och köp vitlökshackaren här (reklamlänk från Allas shop)

Här kan du se en film som visar hur man gör när man torkar kryddörter: